Jdi na obsah Jdi na menu
 


INFORMACE - 2024

http://facebook.com/HasiciKoterov

23.února jsme provedli pročištění mostních propustků v Koterově odkud jsme vyjížděli na odstranění polámaných větví na komunikaci manipulační cestě k dálničnímu mostu přez železničniční trať.

10.února  jsme likvidovali  nalomené větve nad vozovkou v ulici V Zahradách a Nepomucká a ve veerních hodinách padlý strom na cyklostezce pod dálničním mostem za Koterovem.

9.února vyjížděla naše jednotka k vyzvednutí vyvrácené  informační tabule ze stráně nad řekou Úslavou u mostu na cyklotrase Plzeň-Brdy a k likvidaci padlého stromu v Ulici Pod Kopcem v Koterově.

7.ůnora jsme vyjížděli na likvidaci vycráceného stromu sahajícího do vozovky na Nepomucké třídě na Čechurově.

INFORMACE - 2023

24.prosince opětovně vyjela jednotka k monitoringu vodních toků v městské odvodu Slovany , kde řeky po vydatném dešti a tání sněhu vystoupali i k druhému povodňovému stupni.

23.prosince vvyjížděla naše jednotka ke kontrole vodního toku řeky Úslavy, která jevyla příznaky tvořící povodňovou bdělost. Provedli jsme označení nebezpečných oblastí zaplavených povodňovou vodou a vykázání bezdomovce z nebezpečné oblasti  která se také začala zaplavovat a on tam měl svůj příbytek.

16.prosince vyjela naše jednotka k likvidaci padlého stromu do vozovky v ulci KeKolešovce v Koterově a po návratu na základnu  byla jednotka opět vyslána k jiné události  požár výškové budovy, ubytovny na Slovanské třídě v Plzni.

5.prosince jsme vyjížděli k odstranění sněho ze střech na kulturním domě Šeříkovka.

3.prosince jsme technicky zajišťovali rozsvěcení Vánočního stromu před Slovanskou radnicí, kde jsme mimo jiné zajišťovali občerstvení pro návštěvmíky, ale i stavbu pódia a stanů.

2.prosince jsme připravili pro své spoluobčany rozsvěcení vánočního stromu na Koterovské návsi, kdy ti nejmenší posílali přání Ježíškovi a pro návštěvníky bylo připraveno malé občerstvení a vánoční dekorace. Ve večerních hodinách jsme jeli na asistenci k ohňostrojido Plzně k mostu u Jána.

25.listopadu jsme v rámci výcviku s motorovými pilami přivezli vánoční strom na Koterovskou náves

21.listopadu jsme vyjížděli k požáru vzduchotechniky v nákupním centru Galerie Slovany

18.listopadu provedla naše jednotka v rámci výcviku dovoz vody do depa kolejových vozidel k zatopení parní lokomotivy.

16.listopadu jsme na žádost odboru životního prostředí ÚMO Plzeň 2, prováděli oplach chodníku na náměstí gen. Píky od lidských exkrementů.

14.listopadu v odpoledních hodinách jsme vyjížděli k likvidaci uhynulého zvířete u lesa Bradava u Koterova.

12.listopadu jsme prováděli oplach sedimentů v průchodu v budově Parlament na Slovanech.

11.listopdu byla naše jednotka povolána k železniční nehodě v tunelu Ejpovice na trati Plzeň-Beroun.

3.-5.11.jsmebyli na výcviku na lanové dráze Hofmanky - Pancíř.

13.října jednotka prováděla uklid a mytí krevních stop v průchodu domu ve Sladkovského ulici na slovanech.

10.října vyjela jednotka na likvidaci obtížného hmyzu v mateřské škole v Topolové ulici na Slovanech.

7.října přijali naši mladí hasiči pozvání na tradiční dětskou soutěž v Křimicích, kde v kategorii mladší obhájili 1.místo a v kategorii starší 2.místo. Projevila se kvalitní příprava obou družstev, která je patrná v průběhu dvou let, bohužel bez povšimnutí vrcholných představitelů, kteří hledí jen svým směrem a děti to mrzí. 

O víkendu30.9.-1.10. náš sbor zajišťoval přípravu medového jarmarku v Koterově, kdy jsme zajišťovali stavbu pódia pro učinkující, navezení laviček pro návštěvníky, vyznačení a zbudování parkoviště a samozřejmě zajištění stravování pro návštěvníky akce.Mimo jiné jsme museli označit okolí akce dopravními značkami a bohužel v průběhu konnání akce dohlížet nad  nevhodným parkováním návštěvníků a celkovým průběhem této hojně navštěvované akce.

15.září vyjela naše jednotka k likvidaci obtížného hmyzu v chatové osadě po Kolešovkou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno že se jedná o tři sršní hnízda pod hřebenem střechy.

29.srpna ve večerních hodinách jsme vyjeli k odčerpání vody z parkovacích stání za magistrátní budovou registru vozidel na Koterovské třídě.

Od 21.srpna provádíme na žádost Městského obvodu kropení parku Chvojkovy lomy pro zlepšení klimatu v parných dnech poslední dnů. Kropení je prováděno na prašných površích cyklostezky BRDY procházející Slovanským obvodem.

19.srpna jsme v osadě U Jezu v Sedlci představili naši techniku a pro děti i dospělé jsme vyrobyli pořádný kopec pěna a všechny řádně zvlažili v v horkém a slunečném počasí.

15.srpna po 20hodina byla jednotka povolána k odčerpání vody z prostor 4.základní školy v Kralovické ulici v Plzni nejprve s vozem DA Renault a po čase i s CAS20 Tatra. Byli nasazeny průmyslové vysavače na likvidaci dešťové vody z vnitřních prostor ZŠ po přívalovém dešti a závedě na izolaci střechy budovy.

15,srpna vyjela jednotka k likvidaci obtížného hmyzu do Čedičové ulice v Koterově a úklidu provozních kapalin po dopravní nehodě na kruhovém objezdu na Bručné.

7.srpna v dopoledních hodinách byla jednotka povolána k odčerpání vody ze střechy Slovanské radnice na Koterovské třídě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno zaplavení 1/3 střechy a pochozí plošina pod hodinami. 

29.července jsme vyjížděli k k odstranění naplaveného bahna a kamení na silnici Koterov-Starý Plzenec u bývalého lomu a odčerpání vody ze zaplaveného parkoviště u Koterovské ulice na Slovanech za budovou registru vozidel.

 27.července jsme vyjeli k požáru v bytovém domě v Úslavské ulici Plzni naSlovanech.

20.července jsme likvidovali sršní  hnízdo ve střešním podhledu nad vchodem do domu  v ulicí V Závrtku na Čechurově.

V týdnu13.- 16.července jsme na žádost ÚMO Plzeň 2-Slovany prováděli  z důvodu značného sucha, zalévání nově zasazených stromů v řadě ulic Městského obvodu Slovany.

15.července jsme se zúčastnili oslav 111let založení hasičského sboru v obci Borovno.

12.července jsme zashovali při požáru pole který se rozšířil do areálu bývalého zemědělského družstva v Koterově.

12.července jsme vyjeli na likvidaci obtížného hmyzu v ulici U Mlýna v Koterově.

10.července vyjela naše jednotka k pořáru částečně posekaného pole v Koterově.

Od 1.července jsme pro naše mladé hasiče připravili týdenní táborový běh ve Starám Plzenci ve výcvikovém zařízení kynologů. Počasí nám opravdu přálo. děti si vyrobyli jednoduché přístřešky, naučili se rozdělávat oheň bez použití sirek a zapalovače. Několik dní měli připraveno spoustu soutěží a nechyběl ani výlet . Tentokrát vlakem do Prahy do národopisného muzea. Při slunečném počasí nechybělo osvěžení na koupališti na Lhůtě. Děti si z týdenního pobytu odvezli spoustu zážitků, legrace a drobných upomínkových dárků.

18.června obě družstva navštíli soutěž mladých hasičů v Dnešicích, kde starší obsadili 4místo a v požárním útoku se umístili na prvním místě. Mladší obsadili 6.místo.

11.června zavítali naši mladí hasiči na soutěž do Šťáhlav o putotní pohár starosty SDH, kde soutěžila dětská družstva v požárním útoku. Naši mladí hasiči v kategorii starší obsadili 1.místo a v kategorii mladší se umístili na třetím místě.

4.června jsme připravili pro děti spoustu zajímavých soutěží a her v rámci Dne dětí, kde byl mimo jiné připraven skákací hrad, lanovka, střelnice a letos byla pro děti ale i dospělé připravena pěnová skluzavka, která měla největší úspěch. V průběhu odpoledne přišli za dětmi koně z farmy Jitřenka a přiletěla i očekávaná čarodejnice.

3.června byli naši mladí hasiči na závodech Radyňské ligy v Letkově kde mladší obsadili 4.místo z 20ti družstev a starší obhájili bronzovou příčkuz 21 družstev. V pozdním odpoledni jsme jeli představit naši techniku na dětský den do Sedliště u Nepomuka, kde jsme dětem vytvořili pořádnou hromadu pěny.

2.června zajišťovala naše jednotka vylovení vodáckého soudku z řeky Radbuzy při slavnostním otevření vyhlídkového mola u Radbuzy.

31.května jsme vyjížděli k odstranění padleho stromu přez obslužnou komunikaci u křížení s dálnicí a u železniční trati na Nepomuk.

28.května jsme odstraňovali nebezpečné části stromů v ulici Pod Chalupami v Koterové.

18.května jsme vypomáhali kolegům ze stanice Rokycany při navezení vraků vozidel na soutěž ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel, memoriál Jindřicha Šmause který se uskutečnil na Rokycanském náměstí.

16.května vyjížděla naše jednotka k požáru štěpky pod dálniční těleso mezi Koterovem a Starým Plzencem.

13.května jsme byli na soutěži u kamarádu v Tlučné, kde se bohužel problémy lepili na paty i našim družstvům. Starší obsadili 5.místo a mladší 12.místo z 25ti.

30.dubna jsme s našimi mladými hasiči postavili v hasičské zbrojnici májku a do brzkých raních hodim jsme seděli u hlídkového ohně.

28.dubna se naše jednotka podílela na bezpečnostní  akci ve firmě WACKER a proškolení zaměstnanců v používání hasících přístrojů a na závěr byl předveden hasební prostředek FIRE BALL.

15,-16.dubna prováděla naše jednotka z důvodu zvýšení stavu hladiny řeky Úslavy v koterově monitoring vodního toku a stím spojené vyznačení nebezpečných oblastí. V odpoledních hodinách hladina řeky vystopala nad hranici druhého povodňového stupně a bylo zapotřebí vytáhnout i vozidla tzv.povodňových turistů ze zátopy.

15.dubna se naši mladí hasiči zúčástnily soutěže v Plzni Doubravce , kde se zápolilo v určování věcných prostředků, hasiv , topografii, poskytnutí prní pomoci, střelbě ze vzduchovky, vázání uzlů a štafetě dvojic. Mladší se umístili na prvním místě ve své kategorii a starší obsadili druhé místo. Všichní naši mladí hasiči měli za odměnu požnost svezení na autodromu v plzeňském DEPO 2015 v délce jedné hodiny.

7.dubna jsme vyjížděli k likvidaci provozních kapalin po kolizi vozidla SUV do stromu na Koterovské návsi. Řidič s vozidlem z místa nehody odjel a ve vzdálenosti bezmála kilometr zaneřádil vozovku olejem..

25.března jsme zajišťovali ukázku techniky a požární asistenci při evropském Dni Vody v Plzeňské vodárně.

17.-18.února provedla naše jednotka výcvik obsluhovatelů motorových pil a likvidaci nebezpečného stromu nakloněného do vozovky.

23. ledna naše jednotka byla povolána k požáru odpadu u železniční trati v ulici U Seřadiště.

21.ledna se naši mladí hasiči zúčastnili již 8.ročníku novoroční střelby pořádané hasiči z Doubravky. V konkurenci plzeňských sborů naši závodníci obsadili mladší 1.a 3.místo z 10. a starší 1. a 7.místo. Krom střelby se soutěžilo v uvázání různých uzlů. určování použití věcných prostředků PO a základy zdravovědy a poskytnutí první pomoci.

4.ledna v podvečerních hodinách vyjížděla jednotka na odstranění vysící větve v koruně stromu nad vozovkou v ulici Na Hradčanech v Koterově a úklidu vozovky od polámaných větví po poryvu větru na silnici 18020 na Strarý Plzenec.

 

ROK - 2022

9.prosince prošla naše jednotka  praktickým výcvikem nositelů dýchací techniky a část členů získala odbornou způsobilost NDT. To vše ve ŠVZ Zbiroh.

Minutou ticha jsme dnes 7.prosince v 15,hodin uctili památku tragicky zesnulého hasiče z jednotky sboru dobrovolných hasičů Skalice u České Lípy Ing. Jana Dvořáka, který zahynul minulý týden při zásahu u požáru roubenky v Novém Boru. Připojili jsme se ke všem výjezdovým hasičům z celé České republiky k uctění památky.

2.prosince nový členové výjezdové jednotky prodělali kurz nositelů dýchací techniky na stanici v Rokycanech.

26.listopadu zajišťovala naše jednotka asistenci při odpalování ohňostroje na Denisově nábřeží v Plzni.

26. listopadu jsme na Koterovské návsi tradičně rozsvítíli Vánoční strom , pro návštěvníky byla zpřístupněna vánočné vyzdobená kaplička a nechyběl svařák a spousta sladkých dobrot.

19.listopadu dovezla naše jednotka z výcviku obsluhovatelů řetězových pil vánoční strom na Koterovskou náves, který bude rozsvícen 26.listopadu v podvečer.

7.října jsme vyjížděli do 31.MŠ ve Spojovací ulici na Slovanech na likvidaci obtížného hmyzu.

2.října byli naši mladí hasiči obhajovat vítězství na soutěži v Křimicích, což se jim povedlo a další vítězství a putovní pohár dovezlo naše družstvo starších žáků. Děkujeme za vzornou prezentaci sboru.

2.října již tradičně jsme zajišťovali konnání Medového jarmarku na Koterovské návsi. Tradičně jsme stavěli podium, dovezli lavičky, stavěli stany a zajišťovali občerstvení pro návštěvníky. Ve večerních hodinách opět vše zklidit.

29.září byla povolána naše jednotka k odčerpání vody ze střechy budovy na adrese koterovská 83 na Slovanech

24.září zapůjčil náš sbor část historické techniky na Den železnice v DKV Plzeň stanici drížních hasičů.

7.září vyjížděla naše jednotka k odčerpání vody po přívalovém dešti na parkovišti plzeňského magistrátu na Koterovské třídě a k vyčištění okapů a jejich svodů na kulturním domě Šeříková, kde jejich nefunkčností došlo k vniknutí vody do vnitřních prostor objektu.

3.září vyjela naše jednotka k likvidaci obtížného hmyzu do mateřské školy ve Spojovací ulici na Slovanech , kde se sršni usadili v ptačí budce a dětském herním prvku maketě autobusu.

26.srpna jsme zapůjčili techniku na oslavy Hasičského sboru z povolání v Plzni, kterou používala naše jednotka a nyní jsou v depozitu hasičského muzea.

20.srpna jsme vyjížděli k odčerpání vody ze zaplaveného parkoviště na Koterovské třídě a odtud na odčerpání vody ze silnice v zatáčce na sjezdu od Losivé na kruhový objezd na Starý Plzenec.

19.srpna jsme vyjížděli k zaplavené vozovce před koterovským kamenolomem ve směru na Starý Plzenec.

17.srpna jsme vyjížděli na požár křovin a trávy v okolí rotundy ve Starém Plzenci.

12.srpna ve včerních hodinách jsme vyjížděli k odčrpání vody ze zaplavelého sklepa rodinného domu v ulici Na Hradčanech v Koterově.

12.-13.srpna připravil náš sbor vzpomínkovou akci na ničivé povodně z roku 2002 20let POTÉ.

27.července jsme vyjížděli v pozdních večerníh hodinách k požáru lesní hrabanky v lese u dálničního mostu za Koterovem

26.července jsme byli povováli k otevření bytu do Fialkové ulice na Čechrově a poté jsme byli přesměrováni k požáru chaty za Tyršovým mostem v Doudlevcích.

16.července jsme představili naši techniku na oslavách 130ti let hasičů ve Chválenicích a na závěr vyhřátého odpoledne jsme pro všechny vyrobyli pořádný kopec pěny.

Letošní dětský tábor pro naše mladé hasiče je za námi. Byl to týden plný soutěží, různých výletů a nechyběl ani bobřík odvahy. Mimo jiné jsme navštívili oslavy 130ti let SDH Vejvanov.

7. července v dopoledních hodinách jsme vyjížděli k likvidaci obtížného hmyzu do mateřské školy v Topolové ulici v Plzni na Slovanech.

28.června vyjížděla naše jednotka k zajištění vozidel do ulice Na Břehu a k jejich vytažení ze zátopy rozvodněné řeky Úslavy.

25. června jsme pomáhali hasičům ze Lhůty s ukázkami techniky při dětském dni,

22.čevna jsme připravili ukázku techniky pro děti ze Slavoj Plzeň, kteří v koterově něli zakončení turistického poznávacího pochodu. U nás si prohlédli techniku opekli si buřty a na závěr vyzkoušeli hasičskou pěnu.

18. června jsme byli na ukázce techniky na střelnici v Borku u Rokycan na dětském dni pro děti pracovníků URNA. a dále předvedení historické techniky na kulturní akci v Chotěšovském klášteře.

10.-11.června jsme byli prezentovat historii hasičů na Plzeňsku na 8.ročníku Hasičských slavností v Litoměřicích , které byli po pěti letech opět mezinárodní. Svoji historickou techniku a exponáty s Muzea hasičů Plzeňska jsme prezentovali v pavilonu ,,A" Výstaviště Zahrada Čech, Slavnosti byli dvou denní. V pátek byli připnuty stuhy k slavnostním praporům SDH a od ranních hodin jak v pátek tak sobotu byla prezentována historická i moderní hasičská technika a sobota byla zpestřena slavnostním nástupem na Mírovém náměstí a průvodem na výstaviště, V podvečer byli připraveny dynamické ukázky moderní techniky AČR, ZÚ HZS ČR a HZS podniků SYNTOS Kralupy a ORLEN UNIPETROL RPA.

5.června odjeli naši mladí hasiči soutěžit do Letkova, na pohár starosty SDH Letkov kde obsadili v silné konkurenci v kategorii starší 9místo z 22družstev a mladší skončili o pár setin na bramborovém 4,místě.

20.-21.5. jednotka zasahovala u několika událostí spojených s poryvy větru.

V pátek13 a uplynulém víkendu jsme technicky zajišťovali se stanovým kontejnerem akci ke 160let organizace SOKOL, která byla ve Chvojkových lomech na Slovanech.

12.května jsme pomáhali s kontejnerovou Avii a odtahovým platem kolegům z HZS Pk stanice Rokycany, při zajištění navezení a odvozu vozidel na 15.ročník soutěže ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel.

5.května jsme v Koterově uctili památku obětem 1. a 2.světové války, položili kytici k památníku a stály čestnou stráž při vzpomínkovém aktu.

17.dubna připravil náš sbor opět po dvouleté odmlce velikonoční akci o nejlepší Velikonoční nádivku. Tento rok se sešlo 38 soutěžních vzorků

9.března naši mladí hasiči soutěžili při 20.ročníku Podchlumecké soutěže pořádané Doubraveckými hasiči kde naše družstva obsadili v kategorii mladší 1.místo a ve starších 4.místo.

22.března vyjížděla naše jednotka k rozsáhlému požáru trávy a křovin u Plzeňské cesty v Plzni Hradišti

Více jak dva týdny zajišťujeme nouzové ubytování pro Ukrajinské uprchlíky v Plzeňské sportovní hale na Slovanech, kde zajišťujeme 24hodinový provoz se zajištěním stravování a informačních služeb.

Od dnešních ranních hodin zajišťujeme humanitární centrum v hale TJ Lokomotiva pro Ukrajinské občany , které prchají před následky válečného konfliktu.

Od sobotního dopoledne nás znovu zaměstnává silný vítr, který opět vyvrací stromy a kosí reklamní cedule , ale i kostru přívěsu na dálnici.

17.února jsme vyjížděli od ranních hodin k řadě událostí spojených s porivy větru. kdy se jednolo o popadané stromy, uývolněné střešní konstrukce či popadané nebo vyvrácené bilbordy,

12.února vyjížděla naše jednotka k letecké nehodě mezi obcí Koterov a Letkov kdy došlo při přistávání vlivem poryvu větru k pádu letadla do strmé střáně a úvíznutí větroně ve stromech. Posádka letadla vyvázla bez zranění za pomoci hasičů.

15.ledna jsme na žádost ÚMO Plzeň 2-Slovany provedli připravu hřiště ve Škoda  Sportparku na možné zbudování ledového kluziště. Tak nyní už jen aby mrzlosmiley.

15.ledna se zúčastnili naši mladí hasiči soutěže Novoroční střelba, pořádanou hasiči z Plzně-Doubravky, kde obsadili v kategorii mladší 1.místo a v kategorii starší 2.a 9.místo. Závodníci soutěžili nejen ve střelbě, ale i ve zdravovědě, určování věcných prostředků a použití uzlů.

6.ledna rozvoz dezinfekce do Mateřských škol.

2.ledna prováděla výjezdová jednotka dezinfekci a ionizaci vniřních prostor Slovanské radnice.

INFORMACE - 2021

23. prosince jsme na žádost zřizovatele prováděly stěhování nábytku v budově Úřadu městského obvodu na Slovanech.

13.prosince výjezdová jednotka prováděla dezinfekci a ionizaci 31.mateřské školy kde se razantně rozjel Covid-19.

29.listopadu výjezdová jednotka prováděla dezinfekci a ionizaci 31.mateřské školy kde se razantně rozjel Covid-19.

27. listopadu jsme na Koterovské návsi rozsvítili Vánoční strom a kapličku vánočně vyzdobili. Kaplička bude zpřístupněna na Štědrý den,  o víkendech až do Tří králů. Náves nám stráží sněhulák u kterého se můžou návštěvníci vyfotit, což už děti s rodiči provádějí.

20.listopadu v rámci výcviku s motorovou pilou přivezli na Koterovskou náves vánoční strom, který jsme hned ozdobili a nainstalovali vánoční osvětlení. Je vše připraveno k slavnostnímu rozsvícení na první adventní víkend. 

6.listopadu jsme vyjížděli na požár osobního vozidla v ulici Na Lipce. V pozdních odpoledních hodinách jsme připravili pro děti a rodiče lampiónový průvod, kdy jsme v rámci průvodu zamířili přes novou osvětlenou lávkou nad železniční tratí. Na závěr cesty byl připraven ohňostroj a po návratu do hasičárny byli dětem promítnuty filmy a připraveno pohoštění.

4.listopadu jsme s našimi malými hasiči provedli úklid listí v hasičárně a prostoru návsi v okolí kapličky a místa kde bude stát vánoční strom, protože to tam vypadalo jako by nás chtěli nechat zasypat listím. Společně jsme za to vzali a bylo uklizeno, Kontejner s listím jsme pořádně sešlapali a odjel do kompostárny. Udělali jsme venku spousty práce a ještě více legrace. Do klubovny se totiž všichni nevejdeme což je škodafrown, tak alespoň můžeme venku cvičit a pracovat, abychom se zahřáli. Vedoucí nám říkali že nás mají všichni rádi a váží si nás.

29.-30.října výjezdová jednotka provádí dezinfekci a ionizaci prostor 31.MŠ kde došlo k výskytu onemocnění Covid-19.

23.října prováděla naše jednotka výcvik v bývalém areálu kasáren na Zátiší. Výcvik byl zaměřen na vyhledávání osob v zakouřeném prostoru, zásady průzkumu, útok do 3.podlaží po plášti budovy nebo po schodišti a hašení místnosti v druhém nadzemním podlaží. Výcvik probíhal za pomoci velitelů družstev ze stanic HZS v Plzni.

21.října došlo k výskytu onemocnění Covid 19 v 89.MŠ na Slovanech a jednotka provádí dezinfekci a ionizaci prostor mateřské školy.

9.října jsme opětovně ionizovali vnitřní prostory 80.MŠ a prováděli svoz státních vlajek po volbách

7.října jsme zajišťovali instalaci státních vlajek pro volby do poslanecké sněmovny

6.října naše jednotka likvidovala obtížný hmyz v Plzni Písecké ulici a ionizovala prostory 80.mateřské školy v Úslavské ulici kde byl zjištěn výskyt kožního onemocnění.

O uplynulém víkendu se uskutečnil po roční odmlce Medový jarmark. Na přípravě se podíleli z větší části Koterovští hasiči a Městský obvod Slovany. Akce byla vydařená návštěvníci si mohli vybrat z řady nabízeného medového zboží a regionálních potravin. Byla připravena spousta občerstvení a Hasičský guláš šel na dračku smiley. Celou akci hudebně doplnili Plzenští heligonkáři, Pavel Roth a vzávěru akce vysltopil Vojta Nedvěd.

3.října jsme od samého rána připravovali zázemí pro konnání Medového jarmarku, stavěli pódium včetně zastřešení, naváželi lavičky pro návštěvníky kulturního programu, připravoval se guláš a polévka. Naši mladí hasiči odjeli závodit do Křimic odkud přivezli 1místo v kategorii mladší a 7 místo v kategorii starší. Přivezli krásný putovní pohár, výborný dort a řadu dalších cen. Protože bylo slunečné počasí museli jsme provádět kropení prašných komuniací v Koterově, kde neustále probíha rekonstrukce kanalizace.

27.září nás navštívili děti z nizkoprahového zařízení Bludiště v Plzni. Děti si prohlédli zázemí naší jednotky, výstroj hasiče, výjezdovou techniku a vyzkoušeli v praxi řadu hasičského nářadí za použití vody. Největším lákadlem byla orintace a pohyb v zakouřené místnosti doplněné zvukovými efekty.

19. září nastoupila část  naší jednotky k uctění památky dvou hasičů jednotky Sboru dobrovolných hasičů obce Koryčany, zesnulých při výbuchu rodinného domu v Koryčanech. Na budovách a stanicích HZS ČR hasičských zbrojnicích JSDHO po celé republice byli vyvěšeny černé vlajky symbolizující smutek nad tragickou ztrátou těchto dvou našich kolegů.

5.září jsme zajišťovali s motorovým člunem svoz parašutistů po seskoku na vodní plochu přehradní nádrže České údolí v Plzni.

21.srpna jsme na žádost zřizovatele postavili dva stany 4x8m a sety na sezení pro návštěvníky akce ,,PIKNIK 2021" na Božkovském ostrově. V odpoledních hodinách část jednotky jela představit hasičskou techniku na akce v Sedlci a Borském parku, které byli v duchu končících prázdnin. 

14.srpna jsme vyjeli na záchranu tonoucího psa v břehu řeky Úslavy, který vlezl do dutiny pod stromem která byla částečně zaplavena vodou.

4.srpna zajišťovala naše jednotka nouzovou dodávku elektřiny na zemědělské farmě ve Stahlavicich hlavně na zajištění fungování vodárny pro ustájený dobytek.

14.července naše jednotka spolupracovala při natáčení filmu ,,Běžná selhání", který se natáčel v prostorách DEPO 2015.

13.července jsme vyjížděli k asistenci při demolici domu na Čechurově

 11.července byla jednotka představit naši techniku na oslavách SDH Kucíny.

9.července v brzkých ranních hodinách byla jednotka vyslána na monitoring hladiny řeky Úslavy, kdy hrozilo dle informace od Městské policie k příchodu povodňové vlny a k zatopení domů. Hlídka MP nás požádala spolu s jednotkou HZS o informování obyvatel o hrozícím nebezpečí. Jednotka nadále prováděla kontrolu stoupající hladiny označení nebezpečných oblastí. Jednotka v průběhu dne vyjížděla k odčerpání vody ze zaplaveného parkoviště na Koterovské třídě a k přesunutí balíků sena a slámy ve farmě Jitřenka aby nedošlo k odplutí vlivem povodňové vody.

1.července jsme vyjížděli k odstranění padlých stromů z cyklostezky na Starý Plzenec a odčerpání vody ze zaplaveného sklepa v Koterově.

V noci z 30června na 1.července vyjížděla naše jednotka k několika událostem spojených s přívalovými srážkami a vydatným deštěm. odstraňovali jsme větve a padlé stromy ze silnice na Starý Plzenec, odčerpávali jsme zaplavenou vozovku u kamenolomu, dále parkoviště na Koterovské třídě a padlé stromy v Jasmínové ulici na Slovanech a padlé a vyvrácené stromy na silnici u Letkova.

21.června jsme zajistili uzavření a zakrytí poklopů na bývalé protiletadlové pozorovatelně na vrchu Háje nad Koterovem. Kolemjdoucím hrozilo poranění po  spadnutí do útrob krytu.

19.června jsme zajišťovali ukázku historické hasičské techniky pro kulturní akci v Chotěšovském klášteře, kde jsme mimo jiné tradičně zpřístupnili hasičské muzeum.

13.června jsme vyjeli na požár křovin a travního porostu u železniční trati Plzeň-České Budějovice, kde s námi zasahovaly jednotky HZS ze stanice Slovany a  HZS SŹDC Plzeň.

13.června se naši mladí hasiči zúčastnili po téměř roční odmlce soutěže v požárním útoku kterou připravili kolegové s SDH Letkov.

20.května v odpoledních hodinách jsme vyjeli s DA Renault  k odčerpání vody  ze sklepních prostor v ulici U Mlýna v Koterově.

18.května jsme vyjeli k požáru nakladače na skládce zeminy v Koterově. 

14.května od brzkých ranních hodin provádíme kontrolu vodního toku řeky Úslavy v katastru Slovan, přičemž bylo nutno zajistit označení nebezpečných oblastí okolí řeky a zprůchodnění kanalizačních a říčních propustků.

13.května jsme byli povoláni s VEA Yeti a kontejnerovou Avií k odtažení osobního vozidla ze zatopené louky, v blízkosti řeky Úslavy v Koterově, které se zvedala hladina.

12.května jsme vyjeli s CAS-20 k pročištění ucpané kanalizace v průběhu výkopových prací do ulice U Mlýna v Koterově.

9.května jsme vyjeli do Koterova místní část Kolešovka poskytnout předlékařskou pomoc starší osobě, které se udělalo nevolno vlivem vysoké teploty a stěžovala si na bolest hlavy a malátnost.

30.dubna jsme prováděli seznámení strojníků s obsluhou opravené CAS-20 a zkoušku PMS-10 Beavr Rosenbauer. Dále byli odzkoušeny proudnice po provedeném servisu.

Od 23.dubna po návratu CAS 20 z opravy a po dohodě s panem starostou Městského obvodu Slovany ing. Lumírem Aschenbrennerem provádíme kropení komunikací v Koterově, kde probíhá rekonstrukce kanalizace a ve většině ulic je značné množství prachu, který je velmi znepříjemňující. Pan starosta myslí na své občany za což mu patří velký dík a vozidlo je plnohodnotně využito k zpříjemnění bydlení občanům Koterova.

17.dubna jsme vyjížděli k odstranění nebezpečných stavů do ulice Na Hradčanech v Koterově, kdy nás oznamovatel požádal o zajištění uvolněné břízolitové omítky na odštítové stěně domu ve výšce asi 7metrů, která ohrožovala svým pádem procházející osoby.

Dnes jsme zpřístupnili kapličku na Koterovské návsi, kde se mohou kolemjdoucí seznámit s historií a tradicemi Velikonoc, prohlédnout si velikonoční dekorace a další artefakty. Kapličku celý den střeží zaječice Evelína a malý koník Toník. Pro tvořivé ruce je připravena Velikonoční Bříza  kde můžete zavěsit Vaše doma vytvořená velikonoční vajíčka a zapojit se do soutěže o nejhezčí vajíčko. V neděli budou mít možnost návštěvníci prohlédnout králíky, slepice, holuby a mimo jiné i několik druhů ryb, to vše u vjezdu do hasičské zbrojnice. Dnes naše poutní místo navštívilo bezmála 70 osob za dodržení všech hygienických opatření.

Náš sbor Vás zve na velikonoční procházku na Koterovskou náves, kde se můžete v této vypjaté době seznámit s velikonočními tradicemi které na Vás budou čekat v historické kapličce. V blízkosti si budete moci za dodržení všech hygienických opatření prohlédnout krom hasičských vozidel i malá domácí zvířata a ozdobit velikonoční břízu na návsi vlastním velikonočním vajíčkem a svoji procházku můžete dále směrovat k farmě Jitřenka, kde je k vidění spousta koní, ovcí, koz a dalších zvířat.  

26.března jsme vyjížděli na likvidaci provozních kapalin z osobního vozu do Rychtaříkovy ulice na Slovanech.

O víkendu 20-21.3. jsme opětovně dezinfikovali odpočinkové a herní prvky na veřejném prostranství na Slovanech. Tentokrát parky U Ježíška, Mikulášské a Jiráskovo nám. Homolku, Chvojkovy lomy a řadu dalších míst. Tentokrát jsme po zralé úvaze vedení Městského obvodu Slovany, označili důmyslným štítkem místa, která byla dezinfikována pro lepší informaci našich občanů.

11.-13března jsme prováděli plošnou dezinfekci na Slovanech v lokalitách lesoparku Homolka, Papírenského parku, parku Chvojkovy Lomy, autobusový terminál v Šumavské ulici, řadu dětských hřišť, park na Mikulášském a Jiráskovo náměstí. Nelze opomenout ionizace prostor slovanské radnice a tak trochu nás zaměstnal poryv větru kdy jsme odklidili pár polámaných stromů a větví.

6.7.8.března jsme prováděli dezinfekci městského mobiliáře v městském obvodě Slovany a na žádost města a ředitele Masarykovy základní školy na Jiráskově náměstí, byli ionizovány prostory učeben, dílen kanceláří a kuchyně s jídelnou. 

5. března jsme provedli dezinfekci městského mobiliáře a herní dětských prvků včetně kontejnerů na tříděný odpad v Koterově včetně informačního panelu na návsi.

V pondělí 1. března část naší jednotky prováděla plošnou dezinfekci v parku Chvojkovy lomy a lesoparku Homolka, kde nám obsluha kavárny Kafé Smetanka dala ke kávě sladké pohoštění. Děkujeme.

O víkendu 27.-28. února jsme na žádost starosty městského obvodu Slovany prováděli plošnou dezinfekci  na území Městského obvodu Slovany a časti Městského obvodu Černice. Byli dezinfikovány zastávky MHD, lavičky v parcích a dětské herní prvky ve vnitroblocích.

22.února provedla naše jednotka ionizaci prostor 31.mateřské školy na Slovanech.

20.února provedla jednotka na žádost zřizovatele ionizaci vnitřních prostor  budovy Úřadu městského obvodu Plzeň 2-Slovany. 

17-18.února jsme prováděli dezinfekci a ionizaci prostor Mateřské školy v Ruské ulici na Slovanech, kde byl výskyt onemocnění Covid -19.

4. února jsme vyjížděli k odčerpání vody ze sklepních prostor rodinného domu a pročištění kanalizace v ulici U Mlýna v Koterově.

30. ledna provedla jednotka kontrolu rozvodněných řek v Městském obvodu Slovany a označení nebezpečných míst jejich okolí.

30.ledna jsme společně s hasiči z Hradiště prováděli další fázi vyklízení suti ze sklepení v hasičském muzeu v Chotěšově a odvoz okenic a dřevěných rámů k likvidaci.

16.ledna jsme společně s hasiči z Plzně Újezdu prováděli další fázi vyklízení suti v hasičském muzeu v Chotěšově.

22.ledna jsme vyjeli k požáru dopravního prostředku do Skladové ulice na Slovanech.

17.ledna naše jednotka provedla zásah po řádění vandalů, kteří hodili do řeky Úslavy dřevěné lavičky.

16.ledna jsme společně s hasiči z Hradiště prováděli další fázi vyklízení suti v hasičském muzeu v Chotěšově a dále jsme se zamezovali úniku vody z budovaného kluziště, které poškodili nenechaví vandalové, kteří bohužel svým chováním zamezili vyžití spousty občanů nejen městského obvodu Plzeň 2-Slovany.

15.ledna na žádost zřizovatele jsme spolu s hasiči z Hradiště prováděli zbudování kluziště pro veřejnost v areálu Škoda sport park.

11.ledna jsme vyjížděli na dezinfekci a ionizaci vnitřních prostor 31. MŠ kde byl zjištěn výskyt epidemie Covid-19 a školka byla KHS uzavřena. 

10.ledna naše jednotka prováděla ionizaci prostor Slovanské radnice

9.ledna jsme vyklidili část prostor i s exponáty hasičského muzea pro odklizení sesuté klenby, která bude vyklizena v nadcházejících dnech.

INFORMACE - 2020

19.prosince prováděla naše jednotka opětovně ionizaci vybraných mateřských škol na Slovanech.

5.prosince Prováděla výjezdová jednotka výcvik s motorovou pilou, s některými typy proudnic a rozebírání dřevěných konstrukcí v lokalitě u obce Přívětice na Rokycansku.

29.listopadu pořádá náš sbor rozsvěcení vánočního stromu na Koterovské návsi které bude v 17 hodin a od 16 hodin budou znít vánoční melodie v prostoru vánočního stromu kam jste všichni zváni.

13-14.listopadu provedla jednotka dezinfekci a ionizování prostor budovy 21.MŠ a jeslí, po zjištění nákazy Covid-19.

22.října rozvoz dezinfekce po mateřských školách na Slovanech

20.října ionizování 37.MŠ Barvínek po výskytu onemocnění covid-19 

17.října ionizování budovy radnice Městského obvodu Slovany.

16.října ionizování prostor 31.MŠ Spojovací ul.

10.října proběhlo výukové soustředění kolektivů mladých hasičů na Drahotíně za výrazných hygienických opatření a bezpečnostních opatření.

 5.října rozvoz dezinfekce do mateřských škol na Slovanech.

3.října ionizování a dezinfekce 3patra budovy Slovanské radnice kde byl zjištěn pozitivní výskyt Covid-19

2.října ionizování prostor církevního gymnázia na Slovanech-instalace státních vlajek na krajské volby. 

28.září jsme prováděli dezinfekci a ionizování prostor 89.mateřské školy Habrová na Slovanech kde byl pozitivní nález Covid-19.

17.září jsme vyjížděli k požáru skladových prostor do Přeštické ulice v Plzni a část jednotky byla v pohotovosti na stanici.

7.záři vyjela naše jednotka k likvidaci obtížného hmyzu do areálu 37.MŠ v Barvínkové ulici.

30.srpna jsme pro naše malé hasiče připravili akci na rozloučení s prázdninami. Děti si vyzkoušeli v praxi použití lanové techniky a řady věcných prostředků o kterých musí vědět k čemu se používají. Odměnou jim byla návštěva dětského barokního odpoledne v Chotěšovském klášteře kde absolvovali stezku odvahy, dále měli k dispozici na půl hodiny autodrom a po večerním opékání buřtů měli připraveno letní kino v hasičárně.

17.srpna jsme zasahovali na odčerpání vody ze zaplavené komunikace u koterovského lomu, po přívalovém dešti.

14.srpna vyjížděla naše jednotka na likvidaci obtížného hmyzu, který ohrožoval alergika v Koterově v chatové osadě.

8.srpna jsme předvedli na oslavách 130ti let SDH Vrčeň dynamické ukázky hašení požárů s pomocí hasících přístrojů, práci s motorovým člunem, pro děti výrobu lehké pěny a v průběhu oslav byli dekorovány hasičské prapory přítomných sborů.

1.srpna jsme představili naši techniku na oslavách 135let SDH Lučiště. Největší lákadlo byla jako vždy pořádná hromada pěny.

19.července jsme vyjížděli na odčerpání vody ze zaplavené vozovky a chodníku v ulici Na Lipce.

11.července jsme zpřístupnili Hasičské muzeum při akci Den s malými pivovary v Chotěšovském klášteře.

 4.-11.července jsme uspořádali letní dětský tábor nejen pro naše mladé hasiče. během týdne jsme měli rozmanité počasí, ale hlavně jsme měli spoustu her a zábavy. Navštívili jsme muzeum na Demarkační linii v Rokycanech, pluly jsme lodí na přehradě Hracholusky a navštívili Eko farmu pod Radyni.

29.června jsme vyjížděli na odčerpání vody z parkoviště na Světovaru.

24. června jsme ionizovali prostory mateřské školy Parník ve Spojovací ulici na Slovanech.

12.června jsme ionizovali prostory mateřské školy ve Spojovací ulici na Slovanech.

11.června jsme s našimi malými hasiči provedli nácviky na požární útok a provedli nácvik záchrany na vodě a podnikli výlet na letiště do Prahy.

10.června jsme vyjížděli k odstranění nebezpečného stromu z cyklostezky z Koterova na Starý Plzenec.

I přesto že koronavirová pandemie je na ústupu a přichází řada rozvolnění  tak neustále myslíme na bezpečnost a provádíme ionizaci vnitřních prostor mateřských škol na Slovanech. Děti jsou naše budoucnost a my měli dva nové pomocníky.

8.června jsme ionizovali vnitřní prostory Mateřské školy v Topolové ulici na Slovanech a v odpoledních hodinách jsme vyjížděli k požáru do železničního tunelu Ejpovice.

5.června jsme zajišťovali ionizaci vnitřních prostor 80.MŠ Vlnka na Slovanech.

29.května jsme vyjížděli na odčerpání vody z retenční nádrže ve Velenicke ulicí na Slovanech.

26.května jsme postavili stany pro zajištění výuky a provozu Masarykovy základní školy v Plzni na Jiráskově náměstí.

23.května dezinfekce venkovních hyřišť u všech Slovanských mateřských škol a ještě dezinfekce vybraných prostor v zařízení Domovinka na Slovanech.

22.května ionizování prostor v mateřských školách v Ruské ulici a  v ulici U Hvězdárny mimo to distribuce dezinfekce pro všechny Mateřské škola na Slovanech.

16.května jsme ionizovali prostory Slovanské radnice, dezinfikovali herní a odpočinkové prvky ve Škoda sport park a v Božkovském ostrově. Dále pak venkovní prostory Domova sv. Aloise.

2.května jsme prováděli další fázi dezinfekce dětských hřišť a odpočinkových prvků na Slovanech. Dále prostory sociálních zařízení Hospic, Domovinka a dům sv. Aloise.

Vnoci ze  středy na čtvrtek jsme provedli ionizaci vnitřních prostor slovanské radnice, hlavně prostor s vysokou frekvencí pohybu osob.

 18.dubna jsme prováděli první fázi dezinfekce a očisty herních prvků v 11ti Mateřských školách na Slovanech včetně vstupních prostor do budov a další zařízení včetně schodů a zábradlí. Ve večerních hodinách byl dezinfikovány herní a odpočinkové prvky ve Škoda sport parku.

Od 15.dubna provádíme ionizaci čištění prostor v budovách úřadů a dalším v pořadí jsou budovy Mateřských škol.

7.dubna byla provedena dezinfekce prvků ve sportovních areálech Škoda Sport park a Božkovský ostrov které byli po uvolnění bezpečnostních opatření značně využívány.

V neděli 4.dubna jsme dodělali zbývající herní prvky a prostory z mobiliáře městského obvodu Slovany.

V sobotu 3.dubna jsme pokračovali plošnou dezinfekcí prostor. Nejprve budovu radnice a služebnu Městské policie na Slovanech, po té herní prvky ve vnitroblocích městského obvodu, areál Chvojkových lomů, prostranství před budovou Hlavního vlakového nádraží v Plzni a vstupní prostory Hospicu Svatého Lazara a domova Svatého Aloise na Slovanech.

V pátek v podvečerních hodinách  jsme započali dezinfekcí v  lokalitách na Bručné, Čechurově a  Koterově.

V pátek zahájíme plošnou dezinfekci vybraných prostor v Městském obvodu Plzeň 2-Slovany.

1.dubna jsme dopravili dezinfekci pro Městský obvod Plzeň 2-Slovany ze skladu ČEPRO Šlapanov

Od 10.března soustředila naše jednotka svoji činnost na boj s koronavirovou nákazou COVID-19, opatřila si hygienické a dezinfekční prostředky, provedla dezinfekci prostor obou výjezdových stanovišť a techniky a podílí se na výrobě a distribuci ochranných roušek mezi obyvatelstvo a zajišťuje potřeby osob v důchodovém věku.

14.února jsme vyjížděli na odstranění silní větve visící v koruně stromu nad vozovkou, hrozící pádem na projíždějící vozidla.

12.února vyjíždělo naše družstvo s CAS k likvidaci visící zlomené větve v koruně stromu nad vozovkou a odklizení vyvráceného stromu do vozovky.

10.2. V ranních hodinách jsme vyjížděli na odčerpání vody a zprůjezdnění vozovky na Starý Plzenec a v průběhu celého dne jsme se potýkali z likvidací mimořádných událostí po nárazovém větru.

14.ledna byla povolána naše jednotka k požáru osobního vlaku v železničním tunelu Plzeň - Ejpovice. 

6.ledna vyjížděla naše jednotka k odčerpání vody ze zaplavené váhy ve společnosti AWE Plzeň

INFORMACE - 2019 

14.prosince jsme zajišťovali asistenci při odpalování ohňostroje na Anglickém nábřeží v Plzni.

9.prosince jsme zajišťovali asistenci při odpalování ohňostroje v Borském parku.

12.listopadu jsme pro naše mladé hasiče připravili Mikulášskou nadílku, kterou přinesl Mikuláš s čerty.

25.listopadu se zúčastnili naši mladí hasiči se svými vedoucími ,,Propagačního běhu s hasiči", který připravili hasiči ze Skvrňan. Každé z dětí bylo obdarováno čelovkou.

23.listopadu členové sboru opatřili a nazdobili vánoční strom, který bude rozsvícen 30.listopadu na Koterovské návsi.

18.listopadu opětovně vyjížděla naše jednotka k požáru v Tymákovské peletkárně.

16.listopadu byla jednotka povolána k opětovnému požáru do Tymákova, tentokrát došlo k zahoření uvnitř haly, kde byla uskladněna sláma a hrozilo poškození technologie na výrobu pelet.

15. listopadu vyjelo naše družstvo k dohašování balíků slámy do Tymákova.

14.listopadu naše jednotka vyjížděla k požáru balíků slámy v peletkárně v Tymákově, kdy byl vyhlášen 3. stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovalo 12 hasičských jednotek.

5.listopadu vyjížděla jednotka k odčerpání vody ze sklepních prostor do Šeříkové ulice na Slovanech.

O víkendovém školení strojníků na  Drahotíně byli předvedeny a v praxi vyzkoušeny některé modely požárních motorových stříkaček dodávaných na našem trhu. Každý ze strojů měl za úkol dopravit vodu na vzdálenost cca 500metrů s převýšením 35metrů a tak naplnit nádrž u CAS 20 Tatra Terrno a poté zprovoznit nasazení 5ti C proudu na dopravním vedení od dané stříkačky. Výsledky byli opravdu ohromující až neuvěřitelné.

14.-15.října vyjížděla naše jednotka k nouzovému zajištění pitné vody pro Plzeňskou vodárnu, kdy byla čerpána voda z řeky Radbuzy do rezervoárů ve vodárně. Na této činnosti spolupracovali tři stanice HZS a 15 JSDH z Plzně.

6.října spolupořádal náš sbor další ročník Medového jarmarku na Koterovské návsi.

14. září jsme spolupořádali Dětské barokní odpoledne v parku Chotěšovského kláštera, kde byla pro děti připravena řada hasičských soutěží, spojených s prohlídkou hasičského muzea a s výstavou nové i historické techniky. 

7. září jsme se podíleli na akci Den Hrdinů v DEPO 2015, kde se prezentovali všechny složky IZS, které působí v Plzni a Plzeňském kraji. Naším úkolem byla výstava historické a moderní hasičské techniky, včetně prezentace historických filmových snímků o hasičích.

7.září jsme zajišťovali Slavnosti Slovan, které probíhali v areálu Škoda Sport park pod Vodárnou

28.srpna jsme vyjížděli společně z jednotkou HZS ze stanice Slovany na likvidaci obtížného hmyzu do Domova sv. Aloise v Hradišťské ulici na Slovanech.

24.srpna jsme byli předvést naši techniku v osadě v Sedlci na ukončení prázdnin pro děti.

 20.srpna vyjížděla naše jednotka k odčerpání vody ze zaplavené vozovky, zprůchodnění kanalizační vpusti a odstranění zeminy z krajnice pro snazší odtok dešťové vody a zabránění aquaplaningu.  

14.srpna náš sbor za pomoci kolegů z Hradiště vyklízeli sklepní prostory plné opotřebeného ošacení a nábytku na žádost ÚMO Plzeň 2-Slovany.

12. srpna vyjížděla jednotka  k odčerpání vody z vozovky a opláchnutí komunikací od naplavenin, po vydatném dešti.

10. srpna jsme spoluorganizovali zastávku 6.retro jízdy VCC Plzeň v Chotěšovském klášteře kam přijelo bezmála 150 veteránů, bylo zpřístupněno hasičské muzeum a v parku byla statická ukázka historických hasičských vozidel.

 4. Srpna vyjížděla naše jednotka k požáru lesního porostu  u dálničního přivaděče  mezi Olympii a Ostrou hůrkou.

3 srpna jsme spoluzajistovali v Chotěšovském klášteře akci Večer pro klášter, kde jsme vystavovali historickou mobilní hasičskou techniku a zpřístupnili jsme hasičské muzeum, kde byli promítnuty historické hasičské dokumentární filmy.

27 července vyjížděla naše jednotka k odčerpání vody ze zaplavené vozovky v plné šíři u koterovskeho kamenolomu ve směru na Starý Plzenec.

29.června jsme připravili pro naše nejmladší letní dětský tábor v nedalekém Starém Plzenci, kdy nám počasí přálo aby se děti mohli koupat, ale také chodit na řadu naučných pěších výletů v okolí města. Zavítali jsme také do Blatné, Ždírecké ZOO, ale také na modelovou železnici ve Vrčení kde se dětem moc líbilo a vyzkoušeli si jízdu s vlakem.

27. června zakončili mladí hasiči svůj školní rok a na jeho závěr měli připravené opékání buřtů s posezením v hasičárně a přípravou na letní tábor.

 26.června jsme vyjížděli k vytažení uhynulé srny z řeky Úslavy v Koterově.

18.června vyjížděla naše jednotka k uniku plynu z potrubí  po překopnutí bagrem v ulici Pod Kopcem v Koterově. Dále k odstranění visící mohutné větve nad vozovkou z Koterova směr Letkov. 

2.června jsme vyjížděli na likvidaci obtížného hmyzu do ulice Na Nivách v Koterově kdy roj vylétal z mezistropního prostoru na fasádě  rodinného domu kde ohrožoval malé děti.

1.června se podílel náš sbor na zajištění oslav 100let Sokola v Hradišti a dále jsme vyjížděli na likvidaci obtížného hmyzu do Nepomucké ulici na Slovanech.

O víkendu 25.-26. května jsme strávili naši mladí hasiči výcvikem na hasičské soutěže a výcvikem jako opravdový hasiči. V průběhu víkendu mladí hasiči přespali v hasičárně a podstoupili opravdový výjezd.

25.května vyjela naše jednotka k likvidaci obtížného hmyzu do Topolové ulice na Slovanech.

21.května jsme vyjížděli k požáru do objektu Západočeských komunálních služeb na Koterovské třídě na Slovanech.

15.května vyjížděla naše jednotka k požáru a výbuchu garáže do Jasmínové ulice na Slovanech.

V neděli 12.května jsme rozšířili sbírku historické techniky hasičského muzea o Automobilovou stříkačku AS-16 na podvozku Praga RN, ze stanice HZS v Příbrami.

8.května se uskuteční v areálu Chotěšovského kláštera další ročník Slavností vína a při této příležitosti bude zpřístupněno hasičské muzeum a představena statická ukázka mobilní techniky v parku kláštera.

1.května se znovu otevírají brány Chotěšovského kláštera a Hasičské muzeum bude rovněž zpřístupněno svým návštěvníkům od 14hodin.

22.dubna jsme vyjížděli na rozsáhlý požár lesa u Chotíkova.  

21.dubna se uskutečnil další ročník Velikonoční nádivky, která má své vítěze. 1místo Květa Andrlíková Blovice, 2.místo Stanislav Rejtmajer Slovany, 3.místo Kamil Majer Koterov. O nejlepší nádivku bojovalo 31.uchazečů. V průběhu akce si návštěvníci mohli prohlédnout domácí zvířectvo a v letošním roce byli prezentovány i sladkovodní ryby. Pro děti byli připraveny tvořivé dílny a možnost upletení vlastní pomlázky.

5.dubna jsme vyjeli k odstranění nalomené větve nad vozovkou mezi Koterovem a Starým Plzencem o kterou zavadil projíždějící nadměrný náklad. 

3.dubna jsme vyjížděli na požár do koterovské obalovny, ovšem při příjezdu na místo bylo zjištěno že se jedná o planý poplach. Oznamovatel byl zmaten vycházejícím kouřem podsvíceným osvětlením areálu oranžové barvy.

29. března jsme vyjížděli na Koterovskou náves, kde projíždějící kamion strhl část střechy domu a hrozilo sesutí další části střešní krytiny na chodník a vozovku.

15.března vyjížděla jednotka k odčerpání vody ze zaplavené silnice na Starý Plzenec a k likvidaci padlého stromu na cyklostezce na Ostrou Hůrku.

Na velitelské vozidlo Škoda Yeti byla osazena nová záblesková majáková rampa v modro červeném provedení, která má ve svém středu osazen hledáček s dálkovým ovládáním.

12.března vyjela jednotka k další likvidaci poryvu větru a to ustavení mobilní stáje pro koně v Koterově.

11.března vyjela jednotka k likvidaci vyvráceného stromu v ulici Na Hradčanech v Koterově.

8.března vyjížděla naše jednotka k odstranění padlého stromu na vozovku v ulici Pod Kopcem v Koterově.

4.března vyjížděla naše jednotka k požáru křovin a odpadu do ulice Na Bořích na Slovanech.

14 a 15.února prováděla naše jednotka odčerpávání vody ze sklepních prostor Plzeňské sportovní haly na Slovanech kde docházelo k zaplavení tělocvičen.

4.února vyjela jednotka k likvidaci popadaných stromů na komunikace

3.února vyjížděla naše jednotka k několika událostem na likvidaci padlých stromů přez vozovku vlivem padajícího sněhu.

27. ledna soutěžili naši mladí hasiči na Halové soutěži v Plzni kde osadili 8 a 13 místo.

12.ledna byli změřit své síly naši mladí hasiči na novoroční střelbě u Doubraveckých hasičů.  

4.ledna byla povolána naše jednotka k likvidaci padlého stromu a vysících větví nad komunikací  v Plzni Lobzích, které zatěžoval mokrý sníh.

Rok 2018

21.prosince vyjížděla naše jednotka k likvidaci olejové skvrny po zaparkovaným osobním vozem v Koterově.

14.prosince vyjížděla naše jednotka k likvidaci nakloněného stromu nad vozovkou v Plzni-Koterově.

2.prosince jsme zajišťovali rozsvěcení vánočního stromu před Slovanskou radnicí.

1.prosince připravil náš sbor rozsvěcení Vánočního stromu na Koterovské návsi a připravili pro návštěvníky adventní jarmark. V průběhu odpoledne a podvečera zazpívali mimo jiných naši mladí hasiči soubor vánočních koled a mimo jiné děti posílali přání Ježíškovi.

10.listopadu prováděla naše jednotka asistenci při odpalování ohňostroje při 20výročí nákupního centra Borská pole.

6.listopadu se zúčastnila naše jednotka taktického cvičení IZS na železniční nehodu v severním tunelovém tubusu u Ejpovic. Cvičení se účastnilo 300 cvičících ze všech složek IZS z okolí Plzně.

2.listopadu proběhlo seznámení s jižním tunelovým tubusem na železniční trati Plzeň-Praha pro který je naše jednotka předurčena v případě mimořádné události. Strojníci naší jednotky zkoušeli průjezd s vozem CAS-20Tatra Terrno zmiňovaným tunelem.

28.října Zajišťoval náš sbor ukázku historické hasičské techniky  v rámci oslav 100let vzniku Československa na Náměstí Republiky v Plzni.  Svoji techniku tam předvedli hasiči z Lučiště, Tachova a Vrčeně. Následně část techniky projela trasu průvodu z náměstí TGM zpět na náměstí.

27. října absolvovali strojníci naší jednotky pravidelné školení ve výcvikové zařízení Drahotín, kde v rámci praktického výcviku byla dopravována voda z řeky Berounky do rybníčku v obci Zruč-Senec.

25.října proběhlo zaškolení jednotek PO které jsou předurčeny pro zásah v železničním tunelu Plzeň - Ejpovice. Naše jednotka je zařazena v druhém stupni poplachu.

7.října organizoval náš sbor 5.ročník Medového jarmarku na Koterovské návsi. 

26. září vyjížděla naše jednotka k likvidaci padlého stromu z cyklostezky mezi Koterovem a Černicemi.

22. září zajišťoval náš sbor asistenci při soutěži ohňostrojů Plzeňské ohýnky a spolupodílel se na akci zamykání kláštera Chotěšov, kdy se ukončila výstavní sezóna na rok 2018 a my jsme uzavřeli hasičské muzeum.

11. září vyjížděla naše jednotka k požáru ubytovny v Plzni na Karlově.

8.září jsme pomáhali zajišťovat našemu zřizovateli Slavnosti Slovan v areálu Škoda sport parku. 

1.září jsme připravili dětský den na ukončení prázdnin, ovšem počasí nám moc nepřálo.

20.srpna vyjížděla jednotka k odstranění padlého stromu přes cyklostezku v Lobzích, za areálem střelnice.

10.srpna vyjela nase jednotka k odsraneni nalomeneho stromu na vozovkou v ulici  Na Lipce v Koterove.

8.srpna byla povolana nase jednotka k pozaru travy v okoli zeleznicni trati Plzen Ceske Budejovivce u zel stanice Koterov.

7.srrpna byla povolána naše jednotka k likvidaci obtížného hmyzu na farmu Jitřenka v Koterově, kde probíhá příměstský tábor a došlo k ohrožení dětí.

plakat2018_m-1-.jpg

4.srpna zajišťoval náš sbor ukázku techniky na akci Čmelínské šplouchání a spolu zajišťoval celodenní  akci ,,Večer pro klášter" se zpřístupněním Hasičského muzea a statickou ukázkou historické i moderní techniky.

 3.srpna byla povolána naše jednotka k bytovému požáru v Šeříkové ulici na Slovanech.

30.července vyjížděla naše jednotka k likvidaci obtížného hmyzu do armádní střelnice v Lobzích.

24.července byla naše jednotka povolána k likvidaci obtížného hmyzu do Domova sv, Aloise v Hradišťské ulici na Slovanech, kde jsou klienti s Alzheimerovou chorobou.

23. července vyjížděla naše jednotka k požáru budovy sportovního klubu neslyšících ve Vyšehradské ulici v Plzni - Lobzích.

20.července zajišťoval náš sbor požární asistenci při ohňostroji v areálu hotelu Kalikovský mlýn.

16.července vyjížděla naše jednotka k třem událostem spojených s následky silné bouřky.

Od 7. do 14.července připravil náš sbor letní tábor nejen pro své děti v areálu táborové základny Drahotín u Zruče. Počasí nám moc nepřálo, ale měli jsme připraven i mokrý program. V průběhu tábora jsme navštívili ZOO v obci Ždírec, rozhlednu u obce Železný Újezd a muzeum v Rožmitále pod Třemšínem.

 5.července po přívalovém dešti jsme vyjížděli k odčerpání zatopené komunikace na Koterovské třídě, k zatopené vozovky z Koterova na Starý Plzenec a odstranění padlého stromu na cyklostezce v Plzni na Bručné.

23.června náš sbor se aktivně podílel na průběhu oslav 25ti let firmy MD elektronic v Chotěšově, které probíhali v místním klášteře, kde jsme samozřejmě zpřístupnili hasičské muzeum, představili hasičskou techniku a pro děti připravili řadu soutěží.

20.června jsme rozšířili sbírku historické hasičské techniky o vozidlo CAS-16 ZIL 130.

16.června jsme zajišťovali dovoz vody pro historický parní vlak v železniční stanici Starý Plzenec ukázku naší techniky na dětském dni ve Chválenicích mimo jiné jsme zajišťovali průběh Chotěšovského slunovratu s ukázkou jak moderní tak historické techniky hasičů.

14.června bylo rozšířeno vybavení naší výjezdové jednotky o mobilní elektrocentrálu Endres o výkonu 46kWA.  

10.června vyjížděla naše jednotka po přívalovém dešti k odčerpání vody ze zaplavené vozovky v Koterově.

6.června zajišťovala naše jednotka společně s dalšími JSDH v Plzni zkoušku vrtu Košinář a nouzové zásobování vodou.

1.-3.června byla naše jednotka začleněna z dalšími 209 z celé ČR na taktické cvičení Fontána 2018 v Praze.

29.května připravil náš sbor dětský den pro děti z Mateřské školy Barvínek. Děti měli připraveno řadu soutěží a mohli si zaskotačit v pěně.

26.-27.května proběhla víkendová soutěž závěrečné kolo hry Plamen kde soutěžili naši mladí hasiči a přivezli s tohoto klání řadu věcí které zúročí při nácviku při dalších soutěží.

24.května se přišli seznámit s naší technikou děti ze speciální MŠ v Brojově ulici na Slovanech.  

9.května vyjížděla naše jednotka s vozem Renault Midlum k odčerpání vody ze zaplavené komunikace z Koterova na Starý Plzenec.

18.května vyjela naše jednotka v nočních hodinách k požáru rodinného domu do Starého Plzence. 

12.května zapůjčil náš sbor historickou techniku na oslavy 120ti let SDH Plzeň-Doubravka a dále jsme dováželi vosu do studny v ulici Pod Kopcem v Koterově.

6.května vyjela jednotka k požáru odpadu na Koterovskou náves.

6.května ve 14hodin bylo otevřeno v Chotěšovském klášteře  Hasičské muzeum s svými rozsáhlými prostory na výstavní sezónu 2018.

28.dubna jsme na žádost IMC Plzeň dováželi vodu k historickému parnímu vlaku do stanic Starý Plzenec a Nezvěstice.

27.dubna vyjela naše jednotka k vyproštění rozlomeného stromu z řeky Úslavy v Koterově.

14.dubna soutěžili naši mladí hasiči na Podchlumecké soutěži záchranářských týmů kterou pořádali hasiči z Doubravky.

12.dubna dopoledne jsme společně s dětmi 37.mateřské školy vítali jaro a při tom pálili Morénu. Po přivítání jara jsme s dětmi postavili týlový stan a v polní kuchyni si děti za pomoci hasičů připravili polévku, která moc chutnala a nezbylo ani na přidání.  

9.dubna byla povolána naše jednotka s vozem CAS20 Tatra k požáru trávy a křovin v areálu bývalých kasáren na Slovanech.

7.dubna se zúčastnili členové našeho sboru nostalgické soutěže ,,Aprílové klání s PS-8" kterou připravili naši kolegové ze Skvrňan a naši chlapy obsadili 6.místo z 11družstev.

1.dubna pořádal náš sbor Velikonoční jarmark a 5.ročník Velikonoční nádivky. Soutěžících v tomto roce bylo 37kuchtíků. Porota v čele s místostarostou MO 2-Slovany Mgr. Janouškovcem měla nelehký úkol s vyhodnocením té nejlepší nádivky. Každý soutěžní vzorek byl oceněn. V průběhu odpoledne mohli návštěvníci shlédnout výstavu domácího zvířectva a mohli si zakoupit velikonoční zboží, ale také se naučit plést pomlázku či se svézt na koni.

1.dubna od 13hodin pořádá náš sbor Velikonoční jarmark a 5.ročník Velikonoční nádivky. Soutěžící přinesou soutěžní vzorek nádivky 5x10cm a porota v čele s místostarostou MO 2-Slovany Mgr. Janouškovcem vyberou ty nejlepší, které budou v 17hodin vyhlášeny. Každý soutěžní vzorek bude oceněn. V průběhu odpoledne je připravena výstava domácího zvířectva a bude možnost si zakoupit velikonoční zboží, nebo věci na zahrádku. 

16.března vyjížděl náš sbor k pročištění kanalizace v ulici U Mlýna v Koterově

12.března naše jednotka vyjížděla k rizikovému stromu, ze kterého padali části kmene, které ohrožovali kolem jdoucí.

10.-11.března probíhal kurz nositelů dýchací techniky plzeňských JSDH ve výcvikové středisku Drahotín a v prostorách bývalých kasáren na Karlově.

1.-4.března proběhl výcvik hasičů nováčku ve výcvikové středisku Drahotín a praktický výcvik byl prováděn v objektu v Plzni na Karlově.

1.března se uskutečnilo v kulturním domě Šeříkova na Slovanech slavnostní vyhlášení Dětské hasičské ligy ročník 2017 naše děti obsadili 6.místo.

10.února soupeřili naši mladí hasiči všech věkových kategorií na dětské halové soutěži uspořádané hasiči ze Skvrňan.

4.února vyjela naše jednotka k odstranění padlého stromu na silnici Koterov směr Starý Plzenec u vjezdu do kamenolomu. 

20.ledna reprezentovali naši mladí hasiči svůj sbor na soutěži Novoroční střelecké klání pořádané hasiči z Doubravky, kde obsadili 4.místo v kategorii starší a 12.místo v kategorii mladší.

20.ledna uspořádal náš sbor výroční valnou hromadu k zhodnocení své činnosti v uplynulém roce.

3.ledna vyjela naše jednotka k odčerpání vody ze sklepních prostor v Šeříkové ulici na Slovanech.

==========================================================================

22.prosince jednotka vyjela k odčerpání vod z infocentra na Koterovské návsi. 

8.prosince zajišťovala naše jednotka asistenci při odpalování ohňostroje při výročí obchodního centra PLAZA v Plzni.

6.prosince vyjížděla naše jednotka k odčerpání vody ze sklepa v ulici U Mlýna v Koterově.

16.-19.listopadu probíhá výcvik hasičů lezců vybraných Plzeňských jednotek na lanovce na šumavský Pancíř kde společně s Policií ČR nacvičují vyhledávání osob v členitém terénu.

16.listopadu jsme připravili pro naše malé hasiče lampiónový průvod zakončený ohňostrojem.

10.-11.listopadu prošla výjezdová jednotka výcvikem nositelů dýchací techniky spojený se zásahem za použití nastavovacího žebříku a zásah s útočným proudem po žebříku a improvizovaná záchrana hasiče při zásahu.  

29. října vyjížděla naše jednotka k likvidaci více jak 10ti události po silných poryvech větru, který se přehnal nad západočeskou metropolí.

29.října se zúčastnili strojníci naší jednotky cyklické odborné přípravy strojníků připravené HZS Pk ÚO Plzeň a MSH Plzeň.

21.října vyjížděla naše jednotka k odstranění státní vlajky z vlajkového stožáru v Plzni na Slovanech.

7.října Proběhl již čtvrtý ročník Medového jarmarku v Koterově a náš sbor byl jedním z hlavních organizátorů, Návštěvníci si mohli na místě zakoupit medové výrobky , vyslechnout přednášky o včelaření a užít si bohatý kulturní program.

4.října v odpoledních hodinách vyjela naše jednotka na odčerpání vody ze zaplavené pultové střechy na Slovanech.

28,září zajišťovala naše jednotka dodávku elektrické energie a v podvečer i osvětlení akce Rytířský turnaj Petra Voka, který probíhal na louce u Ježíška na Slovanech.

25.září vyjížděla naše jednotka na likvidaci obtížného hmyzu do Kostincovy ulice na Čechurově.

24.září jsme organizovali v Chotěšovském klášteře zamykání expozice v konventu a Hasičského muzea. K vidění byla  nejnovější hasičská technika a návštěvníci mohli spatřit plně funkční dvoukolovou  stříkačku z roku 1939 od firmy V.Ig. Stratílek

23.září soupeřili naši mladí hasiči na závodech hasičské všestrannosti na Drahotíně

16.září výcvik obsluhovatelů motorových pil a obsluha lanového vyprošťovacího navijáku na CAS 20

billboard-plzenske-ohynky.jpg

Ve středu 6. září v poledne odstartovala v Plzni taktické cvičení, kterého se zúčastnilo asi 35 profesionálních hasičů ze všech plzeňských stanic (Košutka, Slovany, Střed) a zhruba stejný počet dobrovolných hasičů z Plzně a okolí (Bílá Hora, Bolevec, Božkov, Doubravka, Koterov, Křimice, Litice, Skvrňany).Hasiči museli vniknout do zakouřeného prostoru nočního klubu a zachránit všechny návštěvníky, kteří sami nebyli schopni utéct z hořícího klubu. Dále řešili úkoly spojené s psychosociální pomocí zasaženým osobám i jejich příbuzným.Součástí cvičení bylo i zřízení informační linky na operačním středisku HZS Plzeňského kraje, na které se poskytovaly informace o stavu jednotlivých postižených osob jejich blízkým osobám.

Na sobotu 2.září od 13hodin připravujeme pro děti na závěr prázdnin Dětský den s možností pořádného dovádění a rošťáren jako je jízda po zadku z kopce, projížďka ve člunu, hasičská sprcha a bludiště, střelnice, kopec pěny a spousta dalších rošťáren. Přijďte na louku u koterovského mostu si s dětmi zablbnout.

24. - 26.srpna proběhla vzpomínková akce ,, 15let po té" v Plzni v Kopeckého sadech byli připomenuty ničivé povodně, které potrápili nejen naše město. Návštěvníkům byla předvedena technika kterou používali hasiči v průběhu povodní 2002 a také novou techniku kterou disponují dobrovolní hasiči v Plzni.

5.srpna byla naše jednotka předvést svoji techniku na letní akci ve Čmelínech u Nepomuku

5.srpna spolupořádal náš sbor povedenou akci v Chotěšovském klášteře ,,Večer pro Klášter" kde jsme zajišťovali provázení návštěvníků v hasičském muzeu a předváděli rozsáhlou sbírku historické hasičské techniky.

1.-8.července připravil náš sbor pro své děti Letní tábor na tradičním místě u Drahotínského rybníka nedaleko Zruče.

29.června vyjížděla naše jednotka k zajištění nebezpečných oblastí řeky Úslavy v Koterově po přívalovém dešti.

26.června vyjížděla naše jednotka k likvidaci ropné látky a kanystru s neznámou kapalinou do ulice kpt. Jaroše v Plzni na Slovanech.

20.června přišli k nám do hasičárny na návštěvu děti z 21.ZŠ v Plzni. Po prohlídce techniky, debatě o požární ochraně si děti vyzkoušeli zdolat hasičskou překážkovou dráhu a po vydatné vodní spršce si děti opekli vuřty a v odpoledních hodinách se vydali zpět do školy.

18.června družstvo našich mladých hasičů jelo zápolit na hasičské závody do Letkova kde místní sbor uspořádal soutěž mladých hasičů v požárním útoku. Naše družstvo zápolilo z dalšími 16ti družstvy a v tvrdé konkurenci a po malém nezdaru skončilo na 9.místě.

17.června zajišťoval náš sbor provoz a zpřístupnění hasičského muzea a představení historické hasičské techniky v Chotěšově kde probíhala akce Chotěšovský slunovrat.

11.června v odpoledních hadinách těsně po návratu z hasičských slavností v Litoměřicích vyjížděla naše jednotka k požáru křovin, trávy a odpadu do prostor bývalých kasáren na Slovanech.

9. - 10.června se náš sbor účastní Hasičských slavností v Litoměřicích, kde vystavuje svoji historickou hasičskou techniku a dobové nářadí výzbroj a výstroj. Na slavnostech je k vidění více jak 350kusů hasičské techniky.

6.června Byla naše jednotka povolána k požáru do spalovny v ulici Skladová na Slovanech na dohašování vzniklých ohnisek

5.června Vyjížděla naše jednotka k požáru do spalovny v ulici Skladová na Slovanech

3.června se zúčastnila naše jednotka na Rokycanském letišti akce ,,Rozběháme Česko", kde jsme předvedli svoji techniku a na žádost pořadatelů vyrobili pro děti pořádný kopec pěny se kterým nám pomohli hasiči z Oseku u Rokycan. Dále jsme jeli na Dětský den do Ždírce, kde jsme místním dětem udělali spoustu vodních radovánek.

27.-28.května proběhlo na lehkoatletickém stadionu v Plzni závěrečné kolo hry Plamen, kdy mezi sebou zápolila družstva mladých hasičů z Plzně,  Děti našeho sboru obsadili ve vyrovnaném zápolení 6.místo i když měli na lepší umístění, ale bohužel zapracovala tréma a naše naděje vyhasli. Z problémů se poučili a již se těší na další soutěžní zápolení.

20.května naše jednotka předvedla svoji techniku v Nepomuku u firmy Unibrick a pro ty nejmenší jsme vyrobili pořádný kopec pěny.

14.května vyjížděla naše jednotka k odčerpání laguny z vozovky z Koterova směr Starý Plzenec.

6.května zajišťoval náš sbor slavnostní zahájení již páté sezóny v hasičském muzeu v Chotěšovském klášteře, kde krom nových expozic s hasičskou historií, bylo vidět i několik dynamických ukázek s historickou, ale i tou moderní hasičskou technikou. 

letak_muzeum.jpg

24.dubna zajišťovala naše jednotka provizorní dodávku elektrické energie na farmě ve Šťáhlavicích.

14.dubna zajišťovala naše jednotka dovoz vody a provizorní dodávku elektrické energie na farmě ve Šťáhlavicích.

12.dubna proběhlo protipovodňové cvičení v Plzni Doudlevcích v Ostrovní ulici, kde byli použity povodňové zábrany TIGER DAM.

10.dubna zajišťovala naše jednotka dovoz vody a provizorní dodávku elektrické energie na farmě ve Šťáhlavicích.

9.dubna členové sboru připravovali nové výstavní prostory v expozici historie dobrovolného hasičstva na Plzeňsku v klášteře Chotěšov.

8.dubna reprezentovali naši mladí hasiči náš sbor na Podchlumecké soutěži, kterou připravili Doubravečtí hasiči soutěžilo se ve štafetě dvojic a závodu Požárnické všestrannosti. Naše družstvo obsadilo 11.místo z 19.ti  soutěžních družstev.

nahled.jpg

26.března byla naše jednotka povolána k požáru výškové budovy v ulici Na Průtahu na Slovanech.

25.března se velitelé naší jednotky zúčastnili cyklické odborné přípravy velitelů pořádaného HZS PK ve výcvikovém zařízení MSH Plzeň Drahotín.

23.března jsme s dětmi z Mateřské školy Barvínek vítali jaro a upalovali Morénu. Pro děti byl připraven doprovodný program plný soutěží a na závěr jsme děti odvezli zpět do škola našimi vozidly. 

18.-19.března jsme s našimi malými hasiči vítali jaro, v sobotních dopoledních hodinách jsme trénovali na branný závod, oběd jsme si uvařili v polní kuchyni a odpoledne jsme se jeli podívat na stanici HZS SŽDC v Plzni. v podvečer jsme udělali první táborek s opékáním buřtů. Přespali jsme v hasičárně a nedělní dopoledne věnovali k získávání nových informací co s jakým hasebním prostředkem hasit, Jak se chovat při požáru a děti si také vyzkoušeli odčerpání vody ze sklepních prostor.

11.března byl přivezen Nový kontejner určený k přepravě osobních vozidel a Historické hasičské techniky.

11.března provedla jednotka odstranění nebezpečných dřevin na manipulační cestě k dálnici D5.

1.března uvedla naše jednotka do užívání nové dýchací přístroje PSS-4000 Drager. jedná se o čtyři přístroje s vyváděcími kuklami a dvěma záložními lahvemi v provedení kompozit.

26.února Naši mladí hasiči soutěžili na Halové soutěži ve Skvrňanech kde v tělocvičnách sportovního gymnázia absolvovali štafetu dvojic, štafetu 4x40m a štafetu CTIF a obsadili 5místo z 26 družstev.

Sbor dobrovolných hasičů Plzeň-Koterov

pořádal 25. února

STAROČESKÉ VEPŘOVÉ HODY

21.února provedla výjezdová jednotka kontrolu stavu vodních toků v Městském obvodě Slovany a označení nebezpečných oblastí v okolí řek.

15.února jsme byli pozváni na návštěvu obou výrobních závodů u předního výrobce hasičské techniky ROSENBAUER AG v rakouském Linzi.

11.února provedla naše jednotka výcvik se zaměřením záchrany osob probořených do ledu

4.února byla naše jednotka povolána KOPIS k instalaci povodňové hráze v ulici Viléma Blodka v Plzni kde došlo k  prasknutí vodovodního řadu a odčerpání vody z sklepů RD.

22.ledna proběhl praktický výcvik řidičů se zaměřením na jízdu na zledovatělé a zasněžené vozovce. To vše se konalo na ploše letiště Líné u Nové Vsi.

21.ledna koná náš sbor Výroční valnou hromadu.

17.ledna provedlaí naše jednotka načerpání vody do prostor sportovišť ve Škoda sportparku na Slovanech na utvoření ledové plochy pro volné bruslení.

1.ledna JSDH zajišťovala asistenci při Novoročním ohňostroji v Plzni.

Sbor dobrovolných hasičů Plzeň-Koterov je partnerem projektu CZ.1.14/3.2.00/08.01590 "Obnova historické části obce Plzeň-Koterov za účelem zachování kulturního a historického dědictví a rozšíření cestovního ruchu". Více informací o projektu naleznete zde: http://www.koterovskanaves.plzen.eu/partneri/partneri-2012.aspx

rop-banner-2-c-300dpi-rgb.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář